5 reden waarom jouw webshop een app zou moeten hebben

5 reden waarom jouw webshop een app zou moeten hebben

Als je er over nadenkt om een app te laten maken, dan zul je jezelf ongetwijfeld afvragen wat de toegevoegde waarde ervan is. Je hebt immers een al een online winkel, waarom zou je dan ook nog een app moeten hebben? Naast het feit dat jouw concurrenten wellicht nog geen app hebben, zijn er meer redenen om toch eens te kijken naar de mogelijkheden. In dit blog noem ik je 5 redenen waarom een app voor jouw webshop toch interessant zou kunnen zijn. Zoals altijd, heeft elk voordeel ook zijn nadeel en dat is hier niet anders. De vraag is dan of de voordelen opwegen tegen de nadelen.

 

1 Het grote voordeel is dat jouw webshop zich op de telefoon bevindt. Je zit dus letterlijk in de broekzak van de klant. Je klant komt daardoor (onbewust) de hele dag met jouw webshop in aanraking. Je klant hoeft dus niet steeds het adres van jouw website op te zoeken.

 

2 Een app voor je webshop  stimuleert een volgende aankoop, aangezien het veel gemakkelijker gaat. Het gebruiksgemak van een app is namelijk beter dan van een mobiele website. Alle producten, prijzen en voorraden worden gesynchroniseerd met je webshop, waardoor de app dezelfde informatie toont als de website. Wijzigingen hoeven daardoor alleen in je webshop te worden gemaakt. De betalingen gebeuren via de website, waardoor je daar alle bestellingen eenvoudig kunt volgen. De betalingen worden dus ook op één plek afgehandeld.

 

3 Je kunt jouw klanten direct bereiken door ze pushberichten te sturen. Een aankondiging van een nieuw product of een aanbieding komt direct bij de klant op zijn scherm. Gemiddeld wordt 90% van deze berichten gelezen. Dat percentage is dus vele malen hoger dan een bericht per email versturen via een newsletter.

 

4 Doordat een app is geschreven in de taal van het apparaat (Android of iOS), is deze vaak sneller dan een voor mobiel geoptimaliseerde website, die in een browser bekeken moet worden.

 

5 Vraag klanten naar hun mening via surveys en vergaar zo waardevolle informatie waarmee je jouw dienstverlening kunt optimaliseren.

 

 

Nadelen

1 De kosten om een app te ontwikkelen zijn hoger. Er gaat meer tijd zitten in het ontwikkelen van een app, dan voor een website. Daarom zijn de ontwikkelkosten hoger. Net als voor websites, zijn er veel bedrijven gespecialiseerd in het maken van apps. De verschillen zijn echter groot. Wij maken gebruik van gestandaardiseerde concepten, waardoor de we de kosten lager kunnen houden ten opzichte van leveranciers van maatwerk-apps.

Hou ook rekening met de kosten van de App-stores, want de toegang is niet gratis. Om je app in een store op te kunnen nemen, heb je een zogeheten developer account nodig. Voor de Google Play Store betaal je eenmalig € 25 (of wij publiceren jouw app via ons account). Bij Apple betaal je voor een developer account € 99 per jaar. Een app-designer kan sinds 2018 niet meer zijn eigen account gebruiken om apps van derden aan Apple’s App Store toe te voegen. Als eigenaar van de inhoud van de app dien je tegenwoordig zelf zo’n account aan te maken en kun je de designer aan dit account koppelen.

 

2 Een Android toestel staat wel toe dat er apps geïnstalleerd worden die niet uit Google’s Play Store afkomstig zijn. Op een iPhone of iPad kan dat niet en kun je alleen apps installeren uit de App Store van Apple. De toelatingseisen zijn bij Apple ook nog eens vele malen strenger dan bij Google.

 

3 Het promoten van je app is moeilijker dan het promoten van je website. Om er voor te zorgen dat je klanten jouw app gaan gebruiken, zul je de app flink moeten promoten. Dat kan door bijvoorbeeld kortingen aan te bieden op bestellingen via de app. Mensen zullen dan eerst al bekend moeten zijn met jouw shop, voordat ze jouw app gaan gebruiken.

 

Alles op een rijtje:

Voordelen:
1 Een app verhoogt klantenbinding
2 Het gebruiksgemak van een app is beter
3 Ideaal voor direct marketing
4 Apps zijn sneller dan websites
5 Verbeter je service via surveys

Nadelen:
1 Hogere ontwikkelkosten
2 Abonnementskosten voor App Stores
3 Het promoten van een app is moeilijker

 

Conclusie:

Een app verhoogt de loyaliteit van klanten aan jouw webshop. Daarmee is het een uitstekend stuk gereedschap voor jouw marketing. Voor herhalingsaankopen is een app dus ook prima geschikt. Wanneer de app eenmaal is geïnstalleerd gaan klanten wel vaker jouw shop bezoeken, door ze bijvoorbeeld te attenderen op nieuwe producten of aanbiedingen. Een app werkt daardoor omzetverhogend en verdient zichzelf daarmee terug.