Online marketing

Wie zijn producten of diensten aan de man wil brengen, ontkomt niet aan marketing. Je zult jouw doelgroep immers moeten laten weten dat je ze iets te bieden hebt. Offline kan dat natuurlijk op heel veel manieren. Denk bijvoorbeeld aan belettering op je bedrijfsbus, een uithangbord aan de gevel of een advertentie in de krant. Het zijn manieren om toekomstige klanten duidelijk te maken wie je bent en wat je doet, zonder dat je daar het internet voor nodig hebt.

Sinds de opkomst van het internet zijn er veel opties bij gekomen. Jarenlang werd gedacht dat je iemand kon bereiken als je maar goed vindbaar was in de zoekmachines. Maar, als je klanten niet de juiste zoektermen gebruiken, dan komt jouw bedrijf niet naar voren in de zoekresultaten. Bovendien zijn zoekmachines van nature passief, ze geven immers pas resultaten wanneer er wordt gezocht. Het tegenovergesteld is dus de actieve benadering van je doelgroep. Dat betekent dat je niet wacht tot je gevonden wordt, maar juist zelf op zoek gaat naar mogelijke klanten. Ook daar heeft het internet tal van mogelijkheden voor.

 

Social Media Marketing

Een van de mogelijkheden om zelf actief klanten te zoeken is via Facebook. In Nederland heeft Facebook ongeveer 12 miljoen gebruikers, dat door ongeveer 10 miljoen mensen dagelijks gebruikt wordt. Door in de gaten te houden wat die gebruikers allemaal leuk vinden, heeft Facebook zijn gebruikers kunnen indelen naar interesses. Zo hebben ze doelgroepen gedefinieerd, die adverteerders kunnen gebruiken om doelgericht mensen te benaderen. Advertenties worden dus alleen getoond aan mensen die op basis van hun interesse tot de doelgroep behoren.

Omdat Facebook ook wel begrijpt dat zijn gebruikers liever berichten van personen lezen dan berichten van bedrijven, is de beschikbare ruimte voor berichten van bedrijven beperkt. Sterker nog, slecht 2% van de volgers van jouw bedrijfspagina krijgt jouw berichten te zien. Als je jouw doelgroep wilt bereiken op Facebook, dan kun je dat doen door te adverteren.

Het adverteren op Facebook is gebonden aan flink wat spelregels. Het vereist dan ook nogal wat ervaring om de spelregels te kunnen begrijpen. Om die reden haken ondernemers soms af, of ze schakelen iemand in die deze spelregels wel begrijpt.

 

De kosten

Adverteren kan bij Facebook al voor één Euro per dag, al zal een iets groter budget wel meer rendement opleveren. Hoe groot je budget moet zijn voor een goede advertentiecampagne is afhankelijk van meerdere factoren. Wat wil je bijvoorbeeld bereiken? Meer bezoekers op je website, gekwalificeerde leads of naamsbekendheid? Elk doel heeft een andere benadering en ook andere spelregels. Wij hebben ervaren dat je hopeloos kunt verdwalen en een gids nodig bent die de weg kent. Daarmee voorkom je dat je geld uitgeeft, zonder dat het resultaat oplevert.

 

Bij De Roo Design kennen we de spelregels en zijn we bekend met de wegen binnen Facebook. We helpen je graag met een (succesvolle) advertentiecampagne.

 

Meer weten? Stuur ons een berichtje met je gegevens middels onderstaand formulier en we nemen contact met je op.