Waarom een mobiele app beter is dan een mobiele website

Waarom een mobiele app beter is dan een mobiele website

Feit: We gebruiken steeds meer apps

Kijk om je heen als je over straat loopt en je ziet overal mensen die bezig zijn met hun smartphone. Of dat een goede of slechte ontwikkeling is, laat ik in het midden. Het is echter wel een feit dat onze smartphone niet meer weg te denken is uit ons leven. Uit onderzoek uit 2017 bleek dat we maar liefst 86% van die tijd apps gebruiken en slechts 14% spenderen aan het bezoeken van websites.

Maar waarom is dat? En hoe kun jij als ondernemer hier op inspelen? In dit blog vertel ik meer over de redenen waarom voor jouw bedrijf een app van toegevoegde waarde is.

Lees verder

 

Apps bieden persoonlijke benadering

Mensen willen leuk en belangrijk gevonden worden. We delen op sociale media van alles met de hele wereld over wat ons is overkomen, onze gedachten of wat we ergens online zijn tegen gekomen. En dat doen we niet omdat we graag iets met een ander willen delen. Nee, dat doen we om leuk gevonden te worden. Het voelt redelijk anoniem om iets te delen over jezelf, terwijl we dat in face-2-face contacten nooit zouden doen. Vroeger ging je niet met een foto van je vakantie naar een vage kennis gegaan om jouw vakantiekiekjes te laten zien. Toch doen we dat nu wel en zijn de likes belangrijk voor ons geworden.

Met een mobiele app kun je berichten versturen over bijvoorbeeld speciale aanbiedingen of nieuwe producten of nieuwsfeiten delen. Je zorgt daarmee voor een persoonlijk benadering, terwijl die toch redelijk anoniem is. Des te meer je jouw klanten persoonlijk benaderd, des te meer ze bij jou zullen kopen.

 

Apps verhogen de klantenbinding

Dat brengt ons logischerwijs bij de volgende reden: klantenbinding. We besteden per dag gemiddeld zo’n twee uur aan onze mobieltjes. Ongeveer 50% van die tijd zijn we bezig met games en sociale media, daarnaast gebruiken we 14% van de tijd om te browsen op internetpagina’s. De rest van de tijd wordt dus anders besteedt. Dat is het timeframe waar jouw app de aandacht kan opeisen. Een app die iets nieuws te bieden heeft, krijgt meer aandacht dan een app waarin niets te beleven valt. Nieuwe weekaanbiedingen, blogs, video’s, etc. zorgen er voor dat gebruikers terugkomen naar jouw app. Op momenten dat de klant dat wil is alle informatie, inclusief actuele aanbiedingen en promoties, met een druk op de knop beschikbaar.

 

Mobiele apps verhogen de naamsbekendheid

Doordat een app op het startscherm van de smartphone staat, komt de app steeds weer in beeld wanneer iemand op zijn mobieltje kijkt. Per dag kijken we gemiddeld zo’n 5 keer per uur op ons mobieltje. Het hoeft verder geen uitleg wat voor impact dat heeft op jouw naamsbekendheid.

 

Vergroot de voorsprong op je concurrent

Het hebben van een eigen app is voor kleinere ondernemingen nog steeds zeldzaam. Neem daarom een voorsprong op je concurrentie en laat zien dat jij wel met je tijd mee gaat. Bovendien wordt het laten ontwikkelen van een eigen app vaak nog gezien als een dure investering, terwijl dat helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Het tijdperk dat apps ontwikkelen duizenden euro’s kostte ligt inmiddels wel achter ons.

 

Vergroot je omzet dankzij het gebruiksgemak

Een mooi voorbeeld hiervan is Domino’s Pizza. Deze pizza gigant zag zijn omzet in de eerste zes maanden in het Verenigd Koninkrijk met maar liefst 28% stijgen na de introductie van hun mobiele app. Dankzij het gebruiksgemak steeg het aantal online orders. Tegenwoordig komt zelfs de helft van hun orders binnen via smartphones en tablets. Als jouw app het gebruiksgemak kan verbeteren, zullen je klanten het gaan omarmen.

 

Tot slot: Steeds meer kleine ondernemers zien het nut van apps in en laten een eigen app ontwikkelen. Het verhoogt immers je omzet en biedt de mogelijkheid om klanten aan je bedrijf te binden. Blijf niet achter en informeer naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Een eenvoudige app hoeft namelijk geen duizenden euro’s te kosten.