Wil jij meer klanten, winst of naamsbekendheid bereiken, dan is Social Media Marketing wellicht iets voor jou.

In tegenstelling tot zoekmachine-optimalisatie (SEO) ga je actief op zoek naar potentiële klanten via Sociale Media. Je richt je advertentiecampagne op de door jou gespecificeerde doelgroep. Op die manier wordt je budget alleen besteed aan mensen die binnen jouw doelgroep vallen en mogelijk geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst.

Via zoekmachine-optimalisatie ben je afhankelijk van de juiste zoektermen. Je moet dus weten hoe jouw potentiële klant zoekt, zodat jouw website wordt getoond in de zoekresultaten. Wanneer je zelf actief wilt gaan zoeken naar klanten, dan werkt deze strategie dus niet. Doordat Facebook weet waar hun gebruikers in geïnteresseerd zijn, hebben zij de gebruikers in kunnen delen in doelgroepen. Als adverteerder kun je deze doelgroepen gebruiken en jouw advertentie alleen tonen aan die gebruikers die overeenkomen met je doelgroep. Er gaat dus geen campagnebudget verloren aan mensen die niet binnen jouw doelgroep vallen.

Met meer dan 11 miljoen gebruikers in Nederland is Facebook het grootste platform om jouw potentiële klanten te bereiken. Ze weten veel van hun gebruikers, niet alleen interesses, maar ook geslacht, leeftijd, opleidingsniveau, woonplaats, etc. Hierdoor kun jij een specifieke campagne richten op bijvoorbeeld vrouwen met een HBO-opleiding, in een bepaalde leeftijdscategorie die wonen in de provincie Utrecht en houden van fitness. Je benadert dus pro-actief jouw ideale klant met jouw boodschap.

Facebook wil graag dat Facebook leuk blijft. Een bericht van een vriend of vriendin krijgt dan ook voorrang in de tijdlijn ten opzichte van berichten van bedrijven. Ook al heeft jouw bedrijf veel volgers, dan krijgt slechts een klein deel daarvan jouw berichten te zien. Facebook dwingt ondernemers zo om te gaan adverteren, dat is het nou eenmaal het verdienmodel van Facebook.

“Adverteren kost geld, niet adverteren kost nog meer geld.”
Deze oude regel geldt nog steeds. Goede resultaten halen met adverteren op Facebook is echter niet heel eenvoudig. Om te voorkomen dat je onnodig veel geld uitgeeft aan dure advertentie-campagnes, helpt De Roo Design ondernemers met adverteren op Facebook. Onze kennis en ervaring zetten wij in om de juiste marketingcampagne op te zetten. Samen bepalen we de doelgroep en het gewenste resultaat. Wij volgen dagelijks de resultaten van de campagnes en sturen wij waar nodig bij.

Wil je meer weten over adverteren op Facebook? Neem dan contact met ons op via het contactformulier, of bel ons voor het maken van een afspraak.